Klimaatneutraal 
verzending 
10 jaar garantie
op matraskern
Matras 30
nachten proefslaap
Toggle Nav
Cart

Upcycling

Van oude matras
tot nieuw product

De weg naar een nieuw product

Bij WELTBETT® proberen we altijd op een ecologisch verantwoorde manier te handelen. Wij willen het beste product voor onze klanten ontwikkelen en tegelijkertijd het milieu beschermen. Daarom hebben we DE MATRAS zo ontworpen, dat we er ook na 10 jaar gebruik nog iets van kunnen maken: een gloednieuw product, DE FOOTER van uw matras, en daarnaast: een 3-kamer kussentje met schilfers.

Production

1

Wij produceren onze producten volgens de hoogste ecologische en sociale normen. DE MATRAS, HET DEKEN, HET KUSSEN zijn duurzaam en op geen enkele manier schadelijk voor uw gezondheid.

Al onze producten zijn Oeko-Tex® Standard 100, bijlage 4 gecertificeerd. In tegenstelling tot andere fabrikanten zorgen wij bij WELTBETT® ervoor dat we niet alleen voor de bekleding inclusief alle onderdelen, maar ook voor de schuimkern en alle andere elementen Oeko-Tex® gecertificeerd zijn.

HET KUSSEN en HET DEKEN zijn zelfs Bijlage 6 gecertificeerd, wat overeenkomt met de Greenpeace DETOX campagne. Heeft u geprobeerd dit te vergelijken met andere fabrikanten? Geef het een kans.

10 jaar perfecte slaap

2

Met de ontvangst van uw WELTBETT® -matras begint voor u een compleet nieuwe slaapervaring. Uw lichaam doorloopt in eerste instantie 3 fases van gewenning, waarbij het elke dag beter wordt, totdat u nog jarenlang kunt genieten van de voordelen van een ergonomisch geoptimaliseerd matras.

Daarom geven wij 10 jaar fabrieksgarantie op onze matraskern.

Vrije pick-up

3

Wanneer u besluit een nieuwe matras van WELTBETT® 10 jaar later te kopen, halen we DE MATRAS - uw oude - gratis op en maken het klaar voor onze upcycling, wat vrij uniek is in onze branche.

De truc hier is, dat we sowieso naar uw huis gaan voor levering, en we nemen de oude WELTBETT® -matras gewoon mee op de terugweg. We gebruiken dus bijna geen extra energie voor de retourzending en creëren gewoon meer met dezelfde ecologische voetafdruk. WELTBETT® is altijd op zoek naar optimale oplossingen die zowel u als ons helpen - en dus ook het milieu.

Verwerking van oude materialen

4

Na het oppakken van DE MATRAS demonteren we het in losse onderdelen. Omdat we de hoes intelligent hebben ontworpen, kunnen de matrassen met uiterste precisie worden gedemonteerd. Tijdens de demontage is geen verdere energie nodig. De matraskern bestaat uit een homogeen type schuim, een belangrijke voorwaarde voor ons recyclingproces.

Dan kafelen we de kern in een vlokkenmolen. De schuimvlokken worden vervolgens weer omgezet in een hygiënisch en optisch perfecte, zo goed als nieuwe toestand in een proces van stoomsterilisatie en automatische sortering van vervuilde of verkleurde vlokken.

Een nieuw product

5

Het resultaat is een nieuw, hygiënisch absoluut schoon, hoogwaardig schuim met een hoge dichtheid. Het is van zo'n kwaliteit dat het nog vele jaren kan worden gebruikt. We hebben ook al een producttype ontwikkeld en getest dat voldoet aan de hoogste normen van comfort en ergonomie: DE FOOTER van WELTBETT® -matrassen. Dit is een 10 cm dikke, stabiele schuimverhoging, die u eenvoudig onder de matraskern kunt ritsen. Net als DE TOPPER is DE FOOTER door middel van een rits naadloos in onze hoes geïntegreerd.

U kunt DE FOOTER vandaag al bij WELTBETT® kopen. Terwijl onze eerste matrassen van tevreden WELTBETT® -klanten pas in 2030 worden geruild, hebben wij het recyclingproces al ontwikkeld. Met de aankoop van uw eigen FOOTER draagt u al in het voorjaar van 2021 bij aan de recycling van schuim van derden. Bovenal creëert DE FOOTER een soevereine, comfortabelere en aangenamere in- en uitgang voor DE MATRAS - zonder dat u zelfs uw knieën hoeft te buigen of het zwaartepunt van uw lichaam hoeft te verschuiven. In de toekomst zullen we een ander type product aanbieden - het 3-kamer-kern kussen, dat we speciaal voor dit doel hebben ontwikkeld - en waarmee u ook kunt bijdragen aan een beter milieu.

Duurzaamheid

Onze inspanningen voor een betere toekomst

Leer meer over onze bijdrage