Klimaatneutraal 
verzending 
10 jaar garantie
op matraskern
Matras 30
nachten proefslaap
Toggle Nav
Cart

Intensief getest

Tests en certificeringen

We hebben elk aspect van onze Weltbett®-producten onderworpen aan talrijke tests, die allemaal onze passie voor ons bedrijf en de gecertificeerde waarden onderstrepen. De belangrijkste test is echter de feedback van onze klanten. Dit spreekt een duidelijke taal!

De matras is 6cm hoger en beter
dan Bodyguard van Bett1 en Emma One

Getest door IMTEST (december 2020)*

*IMTEST heeft DEMATRAS van WELTBETT, 24 cm hoog, tegenover o.a. Bodyguard van Bett1, Emma One en Casper Essentials en dit telkens met de afmetingen 90x200 cm, hardheidsgraad H3, getest.

DE MATRASTEST VAN IMTEST

Ervaren testredacteuren voeren voor IMTEST onafhankelijke laboratoriumtests uit. Een eigen netwerk, bestaande uit wetenschappers, artsen, ingenieurs en vakjournalisten, de zogenaamde Expert Advisory Board, zorgt ervoor dat de testprocedures altijd up-to-date zijn en voldoen aan de hoge eisen van IMTEST-lezers. Redacteurs en uitgevers letten er zorgvuldig op dat journalistieke inhoud en reclame duidelijk van elkaar gescheiden blijven, zodat u kunt vertrouwen op het oordeel van IMTEST.

Omdat we niet alle uitspraken van IMTEST kunnen toetsen, maken we ze ook NIET de onze - de IMTEST-redactie is immers neutraal en onafhankelijk. Geciteerde passages maken we duidelijk kenbaar. Daarom kunt u het best zelf DE MATRAS van WELTBETT testen, 111 nachten lang, volkomen zonder risico.

Uitstekend comfort

Topmerken voor ergonomie en comfort

DE MATRAS van WELTBETT (getest op 24cm hoogte, hardheidsgraad H3, in de afmetingen 90x200)
.
De WELTBETT matras werd tijdens de in december 2020 uitgevoerde test op www.imtest.de

Het grootste consumentenmagazine met een oplage van meer dan 1 miljoen gedrukte exemplaren, door ervaren testredacteurs getest. De onafhankelijke testprocedure wordt door een uit wetenschappers, artsen, ingenieurs en vakjournalisten bestaande Expert Advisory Board gevrijwaard. Onder alle geteste matrassen behaalde de WELTBETT matras daarbij de hoogste score op het gebied van ergonomie en kwaliteit en ook de hoogste punten onder alle geteste matrassen op het gebied van comforteigenschappen en kwaliteit. Geen enkele andere matras behaalde op deze doorslaggevende gebieden een even goede beoordeling als de WELTBETT matras.
Daarmee hebben wij het zwart op wit: met onze uitmuntende producten bieden wij jou de best mogelijke nachtrust. Hoe goed DE MATRAS bij jou past, kan ook jij 111 nachten lang zonder risico testen.

30.000 cycli / 60.000 compressies met 140 kilo

Continue blootstelling aan hitte en vochtigheid

Ook bij de tests van de continue belasting onder invloed van warmte en vocht presteert DE MATRAS GOED, waardoor het lichaam een hoge kwaliteit en gelijkmatige ondersteuning krijgt. Conform DIN EN 1957 wordt er met een 140 kilo zware rol over het midden van de matras gerold. Om de continue belasting vele jaren lang te simuleren, gebeurt dit in 30.000 cycli met 60.000 compressies. "De [...] hardheid vóór en na de continue belastingsproef [...] stemt overeen met de aangegeven hardheidsgraad [...] die een lange houdbaarheid suggereert" (www.imtest.de, december 2020). Test zelf, hoe DE MATRAS elke dag weer volkomen regenereert, 111 nachten lang, volkomen zonder risico.

Gelieve in acht te nemen dat een beperkte luchtcirculatie in een extreem geval kan leiden tot schimmelvorming. Vooral wanneer de matras direct op de vloer ligt, is de luchtcirculatie beperkt. Ventileer de matras daarom zeer goed, stel ze regelmatig overeind en zorg voor een droog slaapklimaat.

Meer dan 20 tests in 2020

Naast andere zaken hebben we alleen al in 2020 meer dan 20 tests uitgevoerd in het Ergo Support Mattress Institute (tijdens de afgelopen jaren zelfs met meer dan 60 matrassen!) en hebben we DE MATRAS continu verbeterd. Je kunt de matras nu zelf 111 nachten lang testen. Volkomen zonder risico.

19.HTR.77069
Getest op schadelijke stoffen. Op het gebied van de menselijke ecologie geen bedenkelijke substanties in onze stoffen en hoezen.

17.0.22215 HOHENSTEIN HTTI
Getest op schadelijke stoffen. Op het gebied van de menselijke ecologie geen bedenkelijke substanties in onze matraskernen.

SXX 22732 Testex
Getest op schadelijke stoffen. Op het gebied van de menselijke ecologie geen bedenkelijke substanties in onze kussens en dekens.

NOMITE
Allergievriendelijk, ook geschikt voor personen die voor huisstof en mijt allergisch zijn.

Hygiëne conform EN 12935, voor zuivere producten

Dierenwelzijn, niet levend plukken, niet vetmesten

Business Social Compliance Enviromental Performance Initative / SA8000

Ontwikkeld met chiropractors en ruggenmergchirurgen

Ergonomie is geen toeval

WELTBETT ontwikkelt producten systematisch en in overleg met experts op het gebied van ergonomie, met medici, met testinstituten en met uit deskundigen bestaande comités. Alle ideeën en gedachten worden op de proef gesteld. In tal van (ook iteratieve) lussen worden alle producten zo vaak verder ontwikkeld totdat alle resultaten betrouwbaar herhaalbaar en van een constant hoge kwaliteit zijn. De WELTBETT-producten zijn consequent ontworpen om als winnaar tests te doorstaan en dit rekening houdende met de 4 meest voorkomende lichaamstypes, gelet op ergonomie, comfort en houdbaarheid. De testoverwinning bij IMTEST in december 2020 is de eerste grote vergelijkende test die onze eigen onderzoeken neutraal bevestigt. Nu is het aan jou – test zelf de uitmuntende eigenschappen van de winnaar van de test, 111 nachten lang zonder risico.