Klimaatneutraal 
verzending 
10 jaar garantie
op matraskern
Matras 30
nachten proefslaap
Toggle Nav
Cart

Een compositie in volledig nieuwe tonen.

De duurzaamheid

Upcycling voor nieuwe aankoop

Uw oude matras wordt een nieuw product

Wanneer u aan het einde van de levenscyclus van uw huidige WELTBETT® -matras weer een WELTBETT® -matras koopt, halen wij de oude WELTBETT® -matras bij levering van de nieuwe zonder extra kosten voor u op. We breken de oude kern met een vlokkenmolen, de vlokken worden met stoom gesteriliseerd - en zullen nog vele jaren als nieuw product worden gebruikt. De WELTBETT® -matras laat dus een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter. Hoewel we de eerste rendementen pas in 2024 verwachten, hebben we de bijbehorende producten en processen nu al ontwikkeld. Al vanaf het voorjaar van 2021 kunt u helpen de ecologische voetafdruk te verbeteren door zo'n product van gerecyclede matraskernen aan te schaffen.

Meer over upcycling
Makkelijk te recyclen.

Het hoesje en de verpakking zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te demonteren zijn in hun onderdelen.

Het is voor ons belangrijk dat een product heel gemakkelijk in zijn onderdelen kan worden gedemonteerd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden weggegooid of gerecycled.

Met twee ritsen kan de hoes weer worden gedeeld. Uw voordeel: Gemakkelijk productonderhoud.

Onze verpakkingen zijn gemaakt van karton met een hoog gerecycled gehalte, vervaardigd zonder gekleurde lakken, en hout uit "goed beheerde bossen" van de Forest Stewardship Society FSC. We proberen ook de plasticfolie binnenin te vermijden zonder zijn vochtbescherming te verliezen. We hebben nog geen oplossing, maar we staan er wel op.

Meer over de hoes
Getest op schadelijke stoffen

100% mens-ecologisch onschadelijk.

Dit is gecertificeerd met Oeko-Tex® Standard 100, bijlage 4. In tegenstelling tot andere fabrikanten zorgen wij bij WELTBETT® ervoor dat we niet alleen voor de bekleding inclusief alle losse onderdelen, maar ook voor het schuim en alle vullingen een Oeko-Tex® certificering hebben.

Het Hohenstein Instituut heeft onze stoffen gecertificeerd als "huid- en allergievriendelijk". Sinds september 2019 heeft het Institut Hohenstein dit label niet meer toegekend, maar we blijven ons houden aan de onderliggende normen.

Dit betekent dat er geen stoffen worden uitgestoten die in ecologisch opzicht twijfelachtig zijn voor de mens. Ook zonder wasgoed direct na aankoop kunt u direct na levering op onze producten gaan liggen en gaan slapen.

19.HTR.77069
Getest op schadelijke stoffen. Op het gebied van de menselijke ecologie geen bedenkelijke substanties in onze stoffen en hoezen.

17.0.22215 HOHENSTEIN HTTI
Getest op schadelijke stoffen. Op het gebied van de menselijke ecologie geen bedenkelijke substanties in onze matraskernen.

SXX 22732 Testex
Getest op schadelijke stoffen. Op het gebied van de menselijke ecologie geen bedenkelijke substanties in onze kussens en dekens.

NOMITE
Allergievriendelijk, ook geschikt voor personen die voor huisstof en mijt allergisch zijn.

Hygiëne conform EN 12935, voor zuivere producten

Dierenwelzijn, niet levend plukken, niet vetmesten

Business Social Compliance Enviromental Performance Initative / SA8000

Governance

WELTBETT is ook als bedrijf consequent duurzaam.

WELTBETT® heeft de meest veeleisende doelstellingen op alle gebieden van het bedrijf geformuleerd en voert deze systematisch uit. Niet alleen gisteren, maar door continu, decennialang werk, in ons moederbedrijf en onze toeleveringsketen, van de bron van onze grondstoffen tot de klimaatneutrale levering van onze producten.

Meer over governance
Een paar hoogtepunten

Duurzaamheid is de ziel van weltbett

 • Ökotest winnaar 2006 en nog steeds het enige donzen dekbed dat "zeer goed" is beoordeeld.
 • Oeko-Tex® Klasse 100 Bijlage 4 over omhulsels, vullingen en matraskernen.
 • Oeko-Tex® klasse 100 Bijlage 6 op veren en dons, alsmede omhulsels voor kussens en dekens volgens de Wet Spot-regeling in overeenstemming met de grenswaarden van de Greenpeace DETOX-campagne.
 • Alleen biologisch afbreekbare wasmiddelen. Afvalwaterrecycling van meer dan tweederde van ons industrieel water. Meer dan 98% van onze kussens, dekens en toppers zijn volledig biologisch afbreekbaar.
 • Europese hygiënenormen toegekend met Downafresh.
 • De eerste deelnemer in onze industrie aan de nu wijdverbreide bepaling van een chemische voetafdruk. We hebben nog steeds de beste score van de industrie ooit op de mcgindex.com chemie-voetafdruk.
 • Lid van amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI) en amfori Business Environmental Performance Initiative (BEPI)
 • "Huid- en allergievriendelijk" gecertificeerd door Institut Hohenstein.
 • NOMITE label voor allergievriendelijke producten voor mensen met een huisstofallergie.
 • Initiatief om onze verpakkingen om te zetten in volledig biologisch afbreekbare materialen.
 • Audit van onze activiteiten volgens STeP.
 • Eigen blokvormige thermische centrale op efficiënte gasbasis voor warmteopwekking.
 • Afvoerluchtrecuperatie onder druk en elektriciteitsproductie in de industrie.
 • 100% van de verwarming en de productie van sanitair warm water van de joint venture operatie van onze groep in China is solar.
 • 100% van onze elektriciteit uit hernieuwbare energie.
 • Ombouw van het gehele wagenpark van vorkheftrucks naar emissievrije, elektrische aandrijvingen. De ombouw van andere bedrijfsvoertuigen is gestart.
 • Energiebesparende lichtbronnen volgens het European Green Lighting Initiative - in kantoren en productie.
 • Het aandeel van onze biologische en GOTS- en Fairtrade gecertificeerde producten verhogen.
 • Dierenwelzijn volgens de laatste, Downpass 2017 met de meest veeleisende modules, evenals Responsible Down Standard RDS.

DEZE HOOGTEPUNTEN ZIJN GEEN TOEVAL, MAAR DUURZAAMHEID IS HET RESULTAAT VAN ONZE BELANGRIJKSTE INSTELLING: HET MAAKT DAT WE AL ONZE ACTIES AFSTEMMEN OP DUURZAAMHEID IN ELKE STAP DIE WE NEMEN.

Als u ook uw steentje bijdraagt, dan is Weltbett het gezondste en meest duurzame bed dat u heeft: DE MATRAS van WELTBETT® is geschikt voor gebruik met alle in de handel verkrijgbare bedden en hun lattenbodems; of ze nu stijf/onverstelbaar zijn, handmatig en gemotoriseerd verstelbaar, boxspring, lattenbodem, modulair, stijf platform, of zelfs direct op de vloer. Houd er rekening mee dat een beperkte luchtcirculatie in extreme gevallen tot schimmelvorming kan leiden. Vooral wanneer DE MATRAS direct op de vloer ligt, is de luchtcirculatie beperkt. Lucht de matras daarom bijzonder goed, zet hem regelmatig op en zorg voor een droog slaapklimaat!, voor uw gezondheid en de beste slaap ter wereld.