Klimaatneutraal 
verzending 
10 jaar garantie
op matraskern
Matras 30
nachten proefslaap
Toggle Nav
Cart

Geschikt voor elk lichaamstype

Lichaamstype

Voor elk type geschikt

De WELTBETT®-matras is een van de weinige matrassen die de vier meest voorkomende lichaamstypen goed ondersteunt. In het bijzonder behaalt het matras een uitstekende ergonomische score in tests uitgevoerd door het Ergo Support-testinstituut, en dit over voor gehele levensduur van het matras, aangezien deze zeer duurzaam is. Uw lichaam wordt altijd optimaal ondersteund dankzij het unieke ergonomische profiel. De precieze vering werkt aan beide zijden van de matras, ongeacht de stevigheidsgraad die u kiest, ongeacht in welke positie u slaapt. Onze matraskern heeft een garantie van 10 jaar en herstelt zich binnen 48 uur na het uitpakken weer naar de volledige omvang. De WELTBETT®-matras hoeft niet te worden omgedraaid of gekeerd, in tegenstelling tot de matrassen van veel andere fabrikanten, waarvan het schuim op deze manier tenminste gelijkmatig moet slijten.

Type A

Klein en licht - buik en bekken breder dan de schouders.

Het lichaamstype "peer" is een van de meest voorkomende lichaamstypes. Door het lage lichaamsgewicht in het hele lichaam worden het lichaam en het gewrichtenstelsel slechts licht belast en vertonen ze weinig tekenen van slijtage. Het bekkengebied is iets breder en zakt dus relatief diep weg. Het lichaamstype "peer" vindt een goede basis in de WELTBETT-matras, omdat die het gevoelige bekkengebied goed ondersteunt. Het bekken wordt dus voorzichtig ondersteund wat voorkomt dat de wervelkolom in het gebied van de lordose, d.w.z. in de onderrug, gebogen wordt. Rugschade op lange termijn wordt zo vermeden. In de ochtend word je ontspannen en pijnloos wakker.

Type B

Groot en zwaar - schouders, buik en bekken even breed en zwaar

Dit lichaamstype met de klinkende naam "atleet" kan worden beschouwd als een grote versie van het lichaamstype "veer". Net als het "veer"-lichaamstype vangt het systematisch ontworpen ergonomisch profiel van WELTBETT® de lichaamscontouren optimaal op en biedt het de juiste ondersteuning op de juiste plaatsen. Goede slaap is verzekerd voor de "atleet".

Type C

Klein en licht - schouders, buik en bekken even breed en zwaar.

Het lichaamstype "veer" heeft vaak ideale gezondheidsomstandigheden voor een goede nachtrust: door het lage lichaamsgewicht zijn het organisme en het bewegingsapparaat slechts licht belast en vertonen ze weinig tekenen van slijtage. Het lichaamstype "veer" vindt een goede basis in de WELTBETT-matras, die goede drukverlichting biedt, op de juiste plaatsen ondersteunt en zo voor een goede nachtrust zorgt.

Type D

Groot en zwaar - veel gewicht bij de buik en schouders

Het lichaamstype "garderobe" is het tweede meest voorkomende lichaamstype, en het komt steeds vaker voor. De "garderobe" draagt veel gewicht, en pezen, gewrichten, het spier- en skeletstelsel en alle organen worden tientallen jaren lang bovengemiddeld belast. Dit maakt een goede en ononderbroken slaap des te belangrijker voor de "garderobe". Dit is mogelijk met het ergonomisch profiel van WELTBETT®, waarin de schouder en het bekken kunnen verzinken – in de juiste mate.